Om I love music

En dag i upplevelseindustrin som kommer förändra din framtid. I Love Music Camp är precis som det låter, ett camp på Stage4you Academy för ungdomar med funktionsnedsättning. En plattform med olika områden inom media & upplevelseindustrin med inriktning mot musik, film & TV.


Prova på, upptäck och lär dig vad det handlar om att arbeta inom upplevelseindustrin!

Under 1 dag ger vi ungdomar mellan 13-20 år möjlighet att ta del av det mesta inom musik, film & TV. Du får t.ex. jobba i några av Sveriges finaste studios, klippa musikvideos, skriva låtar och ”jamma” med kända artister. Vi kommer ge en inblick i hur det går till att jobba ”backstage” men också få känna på att vara artist/musiker. Alla deltagare kommer få sitt material som de har gjort under campet.

Du kommer få bekanta dig med arbeten som:

  1. Musikproducent
  2. Studiotekniker
  3. Artist
  4. Musiker
  5. Bildproducent
  6. Låtskrivare

Campet arrangeras av Stage4you Academy och våra medarbetare kommer att ansvara för genomförandet. Som deltagare kommer du få träffa artister, producenter, låtskrivare och andra personer som jobbar inom branschen.

Förutom de konkreta momenten får du givetvis även möjlighet att träffa massor av nya vänner och ha otroligt kul!

Campet ligger onsdagen den 28 oktober på Stage4you Academy kl. 08.00-18.30.

Frukt, fika och dricka ingår, medtag egen lunch (uppvärmningsmöjligheter finns).

Antalet platser till I Love Music Camp är endast 20 stycken så anmäl dig redan idag under fliken ”jag vill vara med”.

I Love Music Camp inriktar sig till målgruppen 13-20 år.

I steg 1 vill vi att dessa ungdomar ska få en möjlighet att testa på hur det fungerar ”backstage” men även att vara i hetluften under en liveinspelning. Det vi hoppas på är att det ska väcka ett intresse hos ungdomarna att vilja komma vidare och lära sig mer inom detta område så att de i nästa steg kan delta ännu mer i de olika processerna och kunna vara med rent operativt under kommande event.

Ord från grundaren

Som grundare och idéförfattare till detta camp så har jag följt min sons intressen och har sett hur mycket utbud det finns inom t.ex. idrotten och jag tror att många barn och ungdomar med funktionshinder lockas av samma saker som övriga barn och ungdomar i samhället. Att kunna vara en del av upplevelseindustrin är ett av dessa intressen där vägarna in för dessa ungdomar är få för att säga inga! En av anledningarna till hur jag kom in på detta, är efter att min son Melvin varit med på alla möjliga typer av event och i studios runt om i världen och då sett hur mycket han uppskattar att få vara med och delta. Jag vill helt enkelt öka möjligheten för ungdomar att få komma in i den här spännande, utvecklande miljön och pröva sina vingar. Utöver de omedelbara fördelarna som beskrivits ovan, så tror jag att det sätt som beskrivs är en mycket bra och effektiv väg för att utvecklas inom andra områden också.

/Maxe Axelsson

Har du frågor går det bra att maila till kontakt@ilovemusiccamp.se eller ring 0486-41669

 

Skifta fokus!

Vi vill ge de ungdomar som besöker I Love Music Camp möjlighet att vara i “positivt fokus”. De är ofta vana vid att vara i fokus, men vanligtvis relaterat till situationer som inte alltid är så trevligt (uppmärksamhet som avvikande, läkarbesök och undersökningar). Målet med I Love Music Camp är därför inte enbart att lära sig saker inom musik, teknik och artisteri, utan att bygga självförtroende, självkänsla, för att våga ta för sig inom nya områden.

Vilka kommer att undervisa och coacha ungdomarna?

Personalen på I Love Music Camp kommer  främst från Stage4you Academy. Vi kommer även att ha olika pedagoger och specialister inom de olika områdena, för att kunna inspirera och lära ut samt hjälpa till på bästa sätt. Artister, musik/- filmproducenter, skådespelare och låtskrivare, samt övriga personer som jobbar i branschen kommer också att medverka och dela med sig av sitt arbete och livserfarenheter.

Skicka in din anmälan genom att fylla i formuläret nedan.

7 + 3 =